dilluns, 24 de desembre del 2012

Mines a PotoSí i oJo del Inka

Els últims dos dies a Potosí van ser ben intensos. El dilluns 17 vam visitar les mundialment famoses mines de Potosí. D'on surtia l'argent del qual es feien les monedes que van servir per fer negoci arreu del món.

Aquesta visita la fan ex-miners i el recorregut va ser el següent:

1r- mercat miner on normalment es compren productes per regalar als miners que et vas trobant durant la visitar. Nosaltres vam comprar aigua, sucs, fulles de coca i explosiu.


2n- mirador des d'on es veu tota la ciutat de Potosí


3r- Planta refinadora, on s'extreu el material del complex i es llença o es desestima la part de roca que no ho és.


4t- entrada a la Mina La Candelaria a 4350 metres sobre el nivell del mar.


5è- visita dins la mina baixant uns 300 metres dins la terra i arribant a uns 25 graus de temperatura (nosaltres vam decidir deixar-ho aquí, però si es continua baixant s'arriba a un lloc que anomenen la sauna i que està a 45 graus mentres els treballadors treballen sense quasi oxígen...)


Aquest video el vam grabar durant la nostra experiència a la mina, és llarg, però també molt explicatiu, val la pena veure'l!



L'endemà dia 18, i després de la dura experiència a les mines vam decidir que Potosí ja ens havia ofert tot el que tenia i que era hora d'anar a visitar el gran SALAR de UYUNI. Abans, però, ens vam assabentar que a una mitja hora en micro hi havia un petit llac d'aigües termals al mig de les muntanyes. Així doncs, després de comprar els bitllets cap a UYUNI vam marxar cap al OJO del INKA. Un bassa d'aigua cònica on al mig la profunditat és de 22 metres i la temperatura de l'aigua de 35 graus i a la vorera d'uns 30 graus.


No vam poder gaudir massa de les aigües termals perquè va començar a fer llamps i trons i vam decidir marxar secs cap a Potosí i esperar allí la hora d'agafar el bus cap a Uyuni.

1 comentari:

Deixa el teu comentari! ens encantarà llegir-lo!